Nagroda publiczności jest zawsze jedną z najbardziej wartościowych nagród o jakich może pomarzyć ktoś , kto bierze udział w konkursie. Na krakowskim placu Wolnica przez weekend odbywał się finał znanego w naszym regionie festiwalu na najlepsze produkty spożywcze.
I choć główną nagrodę otrzymało przedsiębiorstwo Elimex Jacka Pabisa z Młoczowej na mięsiwo z pieca to najważniejszą dla nas nagrodą wydaje się nagroda publiczności dla Zakładu Mięsnego Adama Bąka z Wieprza. Wieprzowski zakład otrzymał tę nagrodę w kategorii "Smakołyki z legendą".
Podczas finału na krakowskim placu Wolnica swoje produkty prezentowało 59 wystawców, a w konkursie na najlepsze potrawy wystartowało 45 producentów. Byli to laureaci siedmiu lokalnych półfinałów, które odbywały się w ostatnich miesiącach w różnych częściach regionu. Najdoskonalsze smaki w Małopolsce wybrało jury, publiczność oraz dziennikarze.
Mamy się czym chwalić, bo przecież Małopolska z tej kulinarnej strony jest naprawdę wspaniała. Za nami 10 lat festiwalu, dzisiejsze nagrody są tym bardziej wyjątkowe, że dotyczą jubileuszowej edycji tej imprezy – mówił wicemarszałek Wojciech Kozak zaraz przed ogłoszeniem wyników konkursu.
Dyskusja: