Podczas warsztatów nie zabraknie zabawy z mąką, wiedzy na temat zdrowego odżywiania, nauki wyrabiania ciasta na makaron (w różnych odsłonach), rodzinnej atmosfery, poznawania tajników kuchni, nowych smaków i degustacji dań.
Rodzinne warsztaty kulinarne to doskonały pomysł na wspólną aktywność i spędzenie czasu. Bohaterami wydarzenia będą dzieci, które pod opieką rodziców i kucharzy Marioli Monczak i Bartosza Gadziny przyrządzą niesamowite dania m.in. shrekowe tagliatelle, czy pierożki z dynią i orzechami.
Mariola Monczak to szefowa Kuchni w Restauracji „Pod Papugami". Zajęła pierwsze miejsce w „Kulinarnym Rajdzie Mistrzów" i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Boucuse w Lyonie i jest aktywna w akcjach społecznościowych związanych z gotowaniem i promowaniem zdrowego żywienia. Uczestniczka polskiej edycji programu Top Chef.
Bartosz Gadzina to kucharz, rolnik, restaurator, wieloletni doradca gastronomiczny. Realizuje swoje pasje kulinarne od 20 lat. Doświadczenie zdobywa w brytyjskich, francuskich i polskich restauracjach. Twórca marki Beksien.
Warsztaty odbędą się na terenie nowo powstałej Szkoły Campus Bemke w Keczy Dolnej, na Kopcu. Można się jeszcze zapisać. Wystarczy zgłosić swój udział pod numerem telefonu 530 085 726.
Dyskusja: