Pojawienie się młodych lisów pod restauracją KFC w Wadowicach wzbudza sensację i zainteresowanie klientów. Zwierzęta widywane są tutaj po zmroku, niemal regularnie co kilka dni.
Dwa lisy co prawda z pozoru unikają ludzi, ale nie są zbytnio płochliwe. Podchodzą bardzo blisko do restauracji, wchodzą do ogródka.
Zdarzały się sytuacje, że z pozostawionych kubełków podkradały jedzenie. Nie trudno się domyślić, że dwa młodziaki przychodzą tutaj, by między stolikami na zewnątrz poszukać resztek. Kurczaki w panierce wyjątkowo przypadły im do gustu.
Dla obsługi restauracji zwierzęta są utrapieniem, bo potrafią wzbudzić strach wśród klientów. Najważniejsze, by z dzikimi zwierzętami nie nawiązywać kontaktu i unikać ich dokarmiania.
Od początku otwarcia 303 punktu KFC w Polsce restauracja przeżywa prawdziwe oblężenie klientów. Tłumy ludzi i długie kolejki w oczekiwaniu na jedzenie są tutaj na porządku dziennym.
Restauracje KFC działają w ponad 100 krajach. Każdego dnia odwiedza je kilkanaście milionów klientów. Pierwsza restauracja KFC założona została w 1930 roku przez Harlanda Sandersa w stanie Kentucky w USA. Dziś na całym świecie jest ponad 18 000 restauracji tej marki. Specjalnością KFC jest kurczak w chrupiącej panierce. Delikatne mięso kurczaka oraz 11 ziół i przypraw ukrytych w sekretnej panierce są gwarancją niepowtarzalnego smaku. W Polsce pierwsza restauracja KFC powstała w 1993 r. w Szczecinie.
.
.
Dyskusja: