W piątek (10.02) do nowej Restauracji "Pestka" przy ul. Zatorskiej 17, zawitali wyśmienici goście. Wśród zebranych nie zabrakło przedstawicieli lokalnego samorządu i kościoła. Takie miejsce zasługiwało bowiem na uroczyste otwarcie.
Działania całej rodziny, które trwały kilka miesięcy, zwieńczono pyszną kolacją przy akompaniamencie Filipa Nowakowskiego. Projekt, którego motywem przewodnim jest śliwka, przygotowała architekt Paulina Kononowicz z pracowni projektowej "Jedyne Takie Wnętrze" z Krakowa.
Jak mówi nam architekt projekt nawiązuje do paryskich kamienic, nadając miejscu szczególny charakter.
Ideą powstania Restauracji Pestka było stworzenie wyjątkowego miejsca na kulinarnej mapie Wadowic poprzez oryginalny klimat, smaczne dania, wysublimowany smak, miłą obsługę oraz przyjemne dla oka wnętrza.
Zależy nam, aby tworzyć nowoczesny klimat dla wadowickiego biznesu, administracji oraz społeczności lokalnej. Dołożymy wszelkich starań, aby integrować społeczność lokalną Wadowic, stwarzając warunki i klimat do spotkań biznesowych oraz rodzinnych - mówią nam właściciele
restauracji.
Restauracja Pestka to przede wszystkim autorska karta Szefa Kuchni. Motywem przewodnim jest nowa odsłona kuchni polskiej z domieszką kuchni europejskiej. Szef Kuchni poleca comber królika w szynce dojrzewającej z selerowym puree i brukselką oraz smażoną pierś kaczki z sosem śliwkowo-koniakowym z skorzonerą amarantusem i marynowanym imbirem.
Dla smakoszy ryb proponujemy m.in. podwędzanego pstrąga sous vide z groszkowym puree, chorizo, szparagami i glazurą krewetkową - dodają właściciele Pestki.
Oprócz specjałów na co dzień w Pestce można posmakować oryginalne desery i przystawki, smaczne zupy, sałatki, makarony i pierogi.
W ofercie znajdziecie Państwo także coś dla milusińskich. Restauracja przygotowała także ofertę dla grup zorganizowanych, ofertę okolicznościową oraz biznesową.
}} Poznaj restaurację Pestka na Facebooku TUTAJ
{gallery}PestkaSponsorowane{/gallery}
Artykuł sponsorowany
Dyskusja: