Sieciówka z Wrocławia wszędzie, gdzie otwiera nowy punkt, szybko zyskuje na popularności. W Wadowicach lokal otwarł się w piątek (23 sierpnia) przy placu Jana Pawła II i od razu zyskała zainteresowanie mieszkańców.
Jak wynika z informacji, piekarnia będzie otwarta sześć dni w tygodniu i to w godzinach do 21.00, a nawet to 22.00. To już na starcie daje przewagę nad lokalnymi piekarniami, które nie mają tak późnych godzin zamknięcia.
Tandyr House to sieciówka z pysznymi wypiekami gruzińskimi m.in chaczapuri, imeretinsky, guruli, lawasz, kisz.
Pierwszy lokal powstał siedem lat temu we Wrocławiu, gdzie działa już dziesięć takich piekarni. Od tego czasu firma założona przez Ukraińca Bohdana Lysaka i Gruzina Hrihoriana Ashota znacznie się rozrosła i teraz w Wadowicach otworzyła już 20 lokal w Polsce.
Specjalnością piekarni są wypieki między innymi w gruzińskim piecu chlebowym tone, a także różnego typu przekąski.
Spółka Tandyr House, której właścicielami są Lysak i Ashot w zeszłym roku zanotowała rekordowe przychody 4,7 mln zł i zysk na poziomie 1,2 mln zł. Wartość firmy wyceniania jest obecnie na 10 mln zł.
Obecnie w popularnym serwisie Glovo można zamówić w Tandyr House 40 różnego rodzaju posiłków i wypieków, a ceny wahają się od 8,40 zł za przekąski do 41 zł za dania.
Dyskusja: