Nowa restauracja, która kojarzy się z amerykańskim stylem życia, powstaje przy drodze krajowej nr 52, przy wyjeździe ulicą Krakowską w kierunku Kęt i skrzyżowaniu z ulicą Biała Droga, która prowadzi do strefy ekonomicznej.
Budowa jest na etapie stanu surowego otwartego. Restauracja powstaje z projektu, który znamy z pobliskiego Zatora, gdzie otwarto punkt w zeszłym roku.
W tej chwili prowadzący restaurację ogłosili już rekrutację do pracy. Banery i ogłoszenia wiszą w całym Andrychowie. Można dzwonić, zgłaszać się, by spróbować swoich sił.
Planujemy otwarcie nowej restauracji w Andrychowie w listopadzie, ale to jeszcze za wcześnie, by podać konkretną datę. Chcielibyśmy, aby cały proces zakończenia budowy i przeszkolenia pracowników zakończył się - poinformowała nas Barbara Jankowska, koordynator nowej restauracji sieci McDonald's w Andrychowie.
McDonald's Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa 445 restauracji sieci, które zatrudniają blisko 25 000 osób. 387 z nich to obiekty prowadzone przez 72 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald's.
Sieć amerykańskich restauracji istnieje w Polsce od 28 lat. W tej chwili ma 450 restauracji w różnych typach lokalizacji. Marka jest mocno osadzona w krajobrazie społecznym i ekonomicznym naszego kraju.
Są to z reguły trafione inwestycje, co jest związane nie tylko z wyborem najlepszych miejsc, ale też z faktem, że w blisko 90 proc. prowadzą je niezależni operatorzy. W swoim modelu franczyzy McDonald's stawia na przedsiębiorców, którzy umieją w pełni wykorzystać potencjał systemu i marki.
Dyskusja: