Przygotowywanie posiłków w domu to też wyższa szkoła jazdy. Tymczasem osób z nietolerancją na gluten przybywa!
Rośnie też świadomość jak bardzo modyfikowana jest pszenica z której wyrabiana jest mąka na nasz chleb powszedni. Ilości glutenu które zjada obecnie przeciętny człowiek są nieporównywalnie większe z tymi , które były spożywane jeszcze 50 lat temu.
Wszystko wskazuje na to, że nasze organizmy nie radzą sobie z obecną sytuacją. Problem osób chorych na celiakię i poszukujących "bezglutenów" stara się rozwiązać sklep ekologiczny Makowe Pola , mieszczący się na ul. Konopnickiej 1 w Makowie Podhalańskim.
Można tam zaopatrzyć się w bezglutenowe pieczywo i wypieki ( bez szkodliwych dodatków), mąki, bakalie, makarony, wędlinę. Prawdziwą furorę robią bezglutenowe pierogi i naleśniki ręcznie robione w kilkunastu smakach.
Sklep działa od roku i współpracuje z małymi firmami specjalizującymi się w wyrobie takich smacznych i zdrowych posiłków, posiadającymi certyfikat i otwartymi na potrzeby osób żywiących się bazglutenowo.
Warto odwiedzić to miejsce bo asortyment jest tam naprawdę bogaty i godny zainteresowania każdego świadomego wagi zdrowej diety człowieka.
}} Więcej informacji : www.makowe-pola.pl
{gallery}MakowePolaSponsorowany{/gallery}
Artykuł sponsorowany
Dyskusja: